<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11382979\x26blogName\x3dMazl\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazl.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazl.blogspot.com/\x26vt\x3d1774602635423030890', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
          Mazl
WEPLOCH: STOER, LEEST PRETTIG    
Mazl ©2005-2012

Knopjes

Home





Get Firefox!





Browse Happy logo





Google PageRank Checker Tool

Notepad rules

Bass



kostenloser Counter


Translation




Zoeken in dit log



zaterdag, januari 21, 2006

  Boogie angst
Kraak & SmaakOp dansvloeren in heel Europa worden al een tijd met veel succes platen gedraaid van het Nederlandse trio Kraak & Smaak. Hippe DJ's roemen unaniem en in alle talen de muziek van de groep. Het duurde even voordat niet-danslustigen het debuutalbum 'Boogie angst' hoorden, maar nu lijkt de overstap naar de huiskamer gelukt. En terecht, want de plaat biedt ruimte voor beide: lekker dansen of om er fijn naar te luisteren.

Kraak & Smaak (in het Engels al snel verbasterd tot Crack & Smack, hetgeen cocaine & heroine betekent - en daarmee val je op als Nederlandse band) is zoals gezegd een trio. Het bekendste lid is Mark Kneppers, die al jaren optreedt als Pim van het tweetal Wipneus & Pim. Blijkbaar had Mark Kneppers nog tijd over, want in 2003 richtte hij samen met Wim Plug en Oscar de Jong de band Kraak & Smaak op. Dit uitstapje slaat inmiddels zo aan dat Kneppers de komende tijd waarschijnlijk vooral bezig is met het plezieren van de fans. De doorbraak kwam in Engeland, waar de BBC het nummer Money in the bag al snel oppikte. De rest is geschiedenis, zoals dat heet. Het nummer werd in heel Europa een hit, en voor Kraak & Smaak volgde al snel een eigen album: 'Boogie angst'.

Het debuutalbum past niet in de traditionele opvattingen over dance. 'Future funk' noemt hun Engelse platenmaatschappij hun muziek. En dat is natuurlijk voer voor de Britse muziekpers, die elke week een nieuwe hype zoekt. Funk heeft de plaat zeker, maar Kraak & Smaak grijpt ook terug op nostalgie uit de jaren '80, zoals de opvallende synthesizers van Oscar de Jong. Hij gebruikt bijvoorbeeld een Moog en een Korg synthesizer. Daarnaast blijkt ook hun duidelijke liefde voor jazz en zelfs latin. In Mambo solitario speelt de percussie de hoofdrol, spaarzaam aangekleed met een sfeervolle trompet en - ook hier weer - een synthesiser. Veel opzwepender is Say yeah, onder meer vanwege het hoge meezinggehalte. One of These Days kent de vertrouwde indeling van coupletten en een refrein. De nieuwe single heeft de potentie van een grote radiohit. En als er geen ruimte is voor een paar danspasjes, dan is meetikken op het autostuur of een tafel toch het minste dat dit liedje oproept.

Meer van hun muziek kun je onder andere beluisteren op hun eigen site en die van de VPRO.

4 Reacties:

Op 21/1/06 21:34 zei Blogger Mazl ...

En hier kan je de hele cd downen, pass: bedrock

 
Op 21/1/06 23:22 zei Blogger Mazl ...

En voor Goeroe: dit is een van die muziekjes waar we het laatst over hadden: give it a try, hij's echt leuk

 
Op 22/1/06 01:59 zei Anonymous Anoniem ...

Hebbes!

 
Op 24/1/06 22:04 zei Anonymous Anoniem ...

Bedankt voor de tip!

 

Een reactie posten

<< Home

Over mijzelf


Naam:
Mazl
Locatie:
Almere, Netherlands
Email:
mazl66@gmail.com
Ik ben:
man, dertiger, vader, muziek, internet, humor, ondernemer en steenbok bovendien
Mijn profiel



Laatste reacties


Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Mazl. Make your own badge here.