<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11382979\x26blogName\x3dMazl\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazl.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazl.blogspot.com/\x26vt\x3d1774602635423030890', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
          Mazl
WEPLOCH: STOER, LEEST PRETTIG    
Mazl ©2005-2012

Knopjes

Home





Get Firefox!





Browse Happy logo





Google PageRank Checker Tool

Notepad rules

Bass



kostenloser Counter


Translation




Zoeken in dit log



dinsdag, maart 22, 2005

  Tijdelijke Topper
De zeldzame monniksgier is gesignaleerd in de Oostvaardersplassen in Flevoland. Dat maakte Staatsbosbeheer dinsdag bekend. De grote roofvogel met een spanwijdte van ruim drie meter, is sinds 1800 nog maar drie keer eerder in Nederland gezien, zegt een woordvoerder van de natuurbeheerder.

De gier is vorige week al in Noord-Brabant gezien en is vermoedelijk na een speurtocht naar een geschikte plek in de Oostvaarderplassen neergestreken.

De laatste keer dat in Nederland een monniksgier tijdelijk neerstreek was in 2000 toen een exemplaar enkele maanden de gemoederen onder de vogelliefhebbers bezighield. De vogel werd onder andere gesignaleerd op de Maasvlakte bij Rotterdam en op plaatsen in Friesland en Noord-Holland.

De monniksgier komt normaal gesproken voor in Zuid-Europa en Aziƫ. Vogelaars ontdekten het beest tijdens een excursie door het natuurgebied in Lelystad. "Hoe hij hier is terechtgekomen, weet ik niet. Hij vindt hier in elk geval rust, ruimte en voedsel. Uiteindelijk zal hij wel weer weggaan, vermoed ik. Het is zeg maar een tijdelijke topper", aldus de zegsman.

Volgens Staatsbosbeheer zijn er nog maar ongeveer duizend monniksgieren op de wereld. De gast in de Oostvaardersplassen is niet gemakkelijk te vinden. Het gebied is 6000 hectare groot en de roofvogel leeft veel op de grond. "Als hij vliegt, zie je hem meteen. Hij is zo groot. Maar op de grond is hij moeilijk te traceren." Posted by Hello

2 Reacties:

Op 22/3/05 22:41 zei Anonymous Anoniem ...

Dus als ik het goed begrijp hebben ze dat beest 1x in 18oo gezien, toen niet meer tot 2000 op de Maasvlakte, vorige maand dus in Noord Brabant en das dus dan 3x eerder in Nederland gespot....Nou spannend hoor, zal onze vijver in de gaten houden, straks zijn de goudvissen weg en de hond maar niet meer in de tuin want straks is ie weg :)

 
Op 23/3/05 09:50 zei Anonymous Anoniem ...

Nou als je hem tegenkomt gelijk maar met je foon een foto maken! :)

 

Een reactie posten

<< Home

Over mijzelf


Naam:
Mazl
Locatie:
Almere, Netherlands
Email:
mazl66@gmail.com
Ik ben:
man, dertiger, vader, muziek, internet, humor, ondernemer en steenbok bovendien
Mijn profiel



Laatste reacties


Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Mazl. Make your own badge here.