<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11382979\x26blogName\x3dMazl\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazl.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazl.blogspot.com/\x26vt\x3d1774602635423030890', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
          Mazl
WEPLOCH: STOER, LEEST PRETTIG    
Mazl ©2005-2012

Knopjes

Home





Get Firefox!





Browse Happy logo





Google PageRank Checker Tool

Notepad rules

Bass



kostenloser Counter


Translation




Zoeken in dit log



woensdag, september 28, 2005

  Zonsverduistering

Maandag zal in een deel van Spanje, Portugal en Noord-Afrika een speciale zonsverduistering te zien zijn. De zon zal op maandagochtend 3 oktober gedeeltelijk worden bedekt door de maan. Vanuit Nederland en België is dit om ongeveer 11.00 uur te zien als een gedeeltelijke zonsverduistering (zie foto). Maar in een smalle strook die door Portugal en Spanje en door het noorden en oosten van Afrika loopt, is de zonsverduistering op een andere manier te zien. Daar schuift de 'Nieuwe Maan' namelijk precies voor de zon. Maar omdat de maan op dat moment ver van de aarde af staat, is de verduistering niet groot genoeg om de hele zon te bedekken. Daardoor zijn alleen de randen van de zon nog te zien en ontstaat er een ringvormige verduistering, die ongeveer van tien voor tien 's ochtends tot tien voor half één 's middags zal duren.

In Nederland zelf zal de gedeeltelijke eclips een vermakelijk schouwspel opleveren, wanneer het weer helder genoeg is. De verduistering begint dan om 09.54 uur en zal rond 11.05 uur het hoogtepunt hebben bereikt. Ongeveer zestig procent van de zonsdiameter zal dan door de maanschijf verduisterd zijn. Vanaf 12.22 uur is de zon weer volledig zichtbaar.

Naschrift: Nozzman was erbij!

2 Reacties:

Op 3/10/05 12:17 zei Anonymous Anoniem ...

Fraai hè die natuurverschijnselen. Tussen 2 wolken in toch nog maar snel even gekeken;

 
Op 3/10/05 16:56 zei Blogger Mazl ...

Ja, was mooi, was goed te zien ook hier; foto's ervan kun je (bijvoorbeeld) hier zien.

 

Een reactie posten

<< Home

Over mijzelf


Naam:
Mazl
Locatie:
Almere, Netherlands
Email:
mazl66@gmail.com
Ik ben:
man, dertiger, vader, muziek, internet, humor, ondernemer en steenbok bovendien
Mijn profiel



Laatste reacties


Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Mazl. Make your own badge here.