<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11382979\x26blogName\x3dMazl\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://mazl.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mazl.blogspot.com/\x26vt\x3d1774602635423030890', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
          Mazl
WEPLOCH: STOER, LEEST PRETTIG    
Mazl ©2005-2012

Knopjes

Home





Get Firefox!





Browse Happy logo





Google PageRank Checker Tool

Notepad rules

Bass



kostenloser Counter


Translation




Zoeken in dit log



woensdag, april 06, 2005

  Google met 'videoblogdienst'
Google begint een experiment waarbij internetters hun zelfgemaakte videofilms kunnen uploaden naar Google-servers. De videozoeksite kan in de kortste keren uitgroeien tot pornofilmparadijs.

Het zoekbedrijf maakt de video's doorzoekbaar en verzorgt de hosting en distributie. Daarmee test het bedrijf in essentie een videoweblogdienst. Dat zei Google-baas Larry Page maandag in een paneldiscussie mediaconferentie The National Show in San Francisco.

Technische specificaties van de deze week te lanceren dienst zijn vooralsnog niet bekend. Google wil behalve webpagina's ook foto's, audio en video doorzoekbaar kunnen maken. De videotest moet het bedrijf leren wat de beste manier is om video-opnames doorzoekbaar te maken.

Page zegt liberaal om te zullen gaan met het soort video's dat het bedrijf zal hosten, dus weinig restricties verbinden aan de aard van de gehoste kopij. ZDnet-columnist Dan Farber vroeg de Google-baas naar hoe hij met seksvideo's om denkt te gaan. Page zegt dat er tal van (onder meer juridsche) aspecten rondom videohosting zijn, maar dat hij de drempel voor toetreding zo laag mogelijk wil leggen. Seksvideo's worden niet per definitie geweerd.

De vooralsnog naamloze dienst is een aanvulling op Googles reeds bestaande video-experimenten. Google Video is een zoekdienst waarbij het bedrijf de videobeelden van acht Amerikaanse kabeltelevisiezenders doorzoekbaar maakt. Er worden echter geen videobeelden gehost, enkel schermafbeeldingen en transcripties van de uitzendingen. Google gebruikt de digitale ondertiteling voor doven en slechthorenden om de inhoud van de tv-beelden te bepalen en doorzoekbaar te maken.

Net als bij foto's en audiobestanden is het doorzoekbaar maken van videobestanden een technische uitdaging. Van webpagina's is simpel vast te stellen waar ze over gaan. De zoekmachine 'leest' de pagina's en 'begrijpt' wat er staat. Bij beeld- en geluidsmateriaal is het bedrijf overwegend afhankelijk van de meta-informatie die de maker van de bestanden meegeeft aan de kopij. Zoekmachines kunnen wel 'lezen', maar niet 'horen en zien'.

Google biedt zijn gebruikers reeds de mogelijkheid om teksten te publiceren, via Blogger.com, en om fotoboeken te maken en beheren, via Picasa.com.

(bron: Planet)
Over mijzelf


Naam:
Mazl
Locatie:
Almere, Netherlands
Email:
mazl66@gmail.com
Ik ben:
man, dertiger, vader, muziek, internet, humor, ondernemer en steenbok bovendien
Mijn profiel



Laatste reacties


Flickr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Mazl. Make your own badge here.